آغاز بزرگترین رویداد تعاونی در جهان

با هم بهتر از نو بسازیم

با هم بهتر از نو بسازیم

شاپ: طبق گزارش ها، بیش از سه میلیون تعاونی با عضویت یک میلیارد نفر در جهان فعالیت دارند و بطور مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از 280 میلیون نفر در جهان اشتغالزایی کرده اند.



دوازدهم تیرماه امسال مصادف با سه ژوئیه ۲۰۲۱ بعنوان روز جهانی تعاون نامگذاری شده است. تاریخچه این روز به یک قرن پیش و به سال ۱۹۲۳ برمی گردد که برای نخستین بار اتحادیه بین المللی تعاون نخستین شنبه ماه ژوئیه را بعنوان روز جهانی تعاون نامگذاری کرد که از آن زمان تا حالا توسط کشورهای جهان جشن گرفته می شود.

هدف از برگزاری این مناسبت، افزایش آگاهی از مزایا و تاثیرات بخش تعاون، افزایش مشارکت تعاونی ها، تقویت و گسترش مشارکت بین المللی، توسعه کسب وکار با رویکرد تعاون و بر جسته کردن اهداف سازمان ملل و جنبش بین المللی تعاون است.

شعار امسال روز جهانی تعاون" با هم بهتر از نو بسازیم" است.

برگزاری این رویداد در شرایطی است که جهان با ویروس مرگبار کرونا دست و پنجه نرم می کند. کووید -۱۹ بر معیشت افراد و گروههای مختلف جامعه و فعالیت خیلی از کسب وکارها تاثیر گذاشته است.

شعار روز جهانی تعاون در ۲۰۱۹، کار شایسته نام گذاری شده بود و پیام آن تقویت تعاونی ها بعنوان بنگاه های اقتصادی مردم محور بود که بصورت دموکراتیک اداره و کنترل می شوند و توسعه انسانی و عدالت اجتماعی را در اولویت کاری خود قرار می دهند.

شعار روز جهانی تعاون در ۲۰۲۰ اقدامات تعاونی ها برای مقابله با تغییرات اقلیمی بود؛ نامگذاری این رویداد از آن جهت بود که تعاونی ها در سراسر جهان در چنین روزی با هم متحد شده و با تغییرات اقلیمی مقابله کنند چونکه هیچ کشوری از تغییرات اقلیمی مصونیت ندارد. انتشار گازهای گلخانه ای نسبت به سال ۱۹۹۰، افزایش ۵۰ درصدی داشته و گرم شدن کره زمین موجب ایجاد تغییرات اقلیمی طولانی مدت شده است که در صورت عدم اقدام عملی، عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.

تغییرات اقلیمی یکی از جدی ترین چالشهای پیش روی جهان در قرن ۲۱ است. این تغییرات، گروههای زیادی همچون مردمان بومی، زنان، جوانان، کشاورزان، اقلیتهای قومی و معیشت آنها را تحت تاثیر خود قرار داده است.

اتحادیه بین المللی تعاون یکی از نهادهای رسمی سازمان ملل متحد بوده که در ۱۸ آگوست سال ۱۸۹۵ در کنگره بین المللی تعاون در لندن تاسیس شد و دفتر مرکزی آن حالا در شهر «ژنو» است.
پنج دفتر منطقه ای، آسیا اقیانوسیه، آفریقا، آمریکا، استرالیا و اروپا، حلقه های ارتباط دهنده دفتر مرکزی در پنج قاره جهان محسوب می شوند که عمده وظایف آنان اطلاع رسانی، تحقیق و بررسی مشکلات، پیشنهادها و انعکاس ره آوردهای نهضت تعاون دنیا است. اعضای این اتحادیه بطور عمومی از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه و در بخش های کشاورزی، بانکداری، انرژی، صنعت، بیمه، ماهیگیری، تعاونی های مسکن، گردشگری و مصرف هستند.

اعضای اتحادیه را سازمان های ملی و بین المللی تعاون در تمامی بخش ها همچون کشاورزی، بانکداری، انرژی، صنعت، بیمه، ماهیگیری، تعاونی های مسکن، گردشگری و مصرف می سازند. تا آخر سال ۲۰۰۲ میلادی، ایکا دارای ۲۳۶ سازمان عضو از ۹۳ کشور با مجموع تقریباً ۷۲۵ میلیون نفر را در سراسر جهان تحت پوشش قرار داده بود؛ که حالا، این آمار تا مرز ۸۰۰ میلیون نفر نیز برآورد می شود.

اتحادیه بین المللی تعاون بزرگترین نهاد بین المللی غیردولتی در جهان است که در برگیرنده حدود یک میلیارد نفر از ۹۶ کشور جهان است و ارتقا و تقویت تعاونی های مستقل و تسهیل روند توسعه اقتصادی و اجتماعی اعضا در سراسر دنیا و ترویج فرهنگ تعاون بعنوان یک مدل کسب وکار همچون اهداف ایکا محسوب می شود. ه

به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، برابر آمارها از هر شش نفر در جهان، یک نفر عضو تعاونی است و اتحادیه بین المللی تعاون، نماینده بیش از یک میلیارد عضو تعاونی از سه میلیون تعاونی در سراسر جهان است که بیش از ۳۰۰ فدراسیون و سازمان تعاونی را در کشورهای مختلف نمایندگی می کند.





منبع:

1400/04/12
22:36:31
5.0 / 5
1324
تگهای خبر: انرژی , جشن , صنعت , عمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
شاپ SHAAP