روستاهای ساوه، کم جان در مقابل زلزله

روستاهای ساوه، کم جان در مقابل زلزله

شاپ: مرکزی جمعه 11 شهریورماه امسال بود که زمین لرزه ای به بزرگی 3.6 ریشتر در عمق هشت کیلومتری زمین، 20 کیلومتری ساوه، 29 کیلومتری غرق آباد و 36 کیلومتری تفرش را لرزاند.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، استان مرکزی گرچه در مناطق کم خطر کشور به جهت وقوع زلزله واقع شده، اما چون بر روی گسل زلزله قرار دارد هر ازچندگاهی زیر پایش می لرزد و شهرستان ساوه در بین دیگر شهرستان های این استان، طی سال های اخیر سهم بیشتری از این لرزش ها را به خود مختص کرده است که نمونه آن وقوع زلزله در مهرماه سال 92 در روستای سنگک بخش نوبران و زلزله هفته پیش در ۲۰ کیلومتری این شهرستان بوده است.
به سبب زلزله خیز بودن این شهرستان، علاوه بر حفظ آمادگی مدیریت بحران برای پیش گیری از بروز خسارات احتمالی، ارتقای سطح ایمنی ابنیه و استواری بنای واحدهای مسکونی ضرورت دوچندان دارد.
در همین رابطه رییس بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی شهرستان ساوه در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: زلزله ۳.۶ ریشتری اخیر، منطقه غرق آباد و ساوه را تحت تاثیر خود قرار داد اما خوشبختانه تلفات جانی و مالی در پی نداشت و خسارتی متوجه روستانشینان نشد.
محمدکاظم آب پیکر در ادامه درباب وضعیت بناهای مسکونی روستاهای شهرستان ساوه اضافه کرد: بنیاد مسکن در طرح ویژه مسکن روستایی، اعطای تسهیلات ارزان به ساکنین روستاها را در دستور کار قرار داده است اما با این وجود تنها ۴۰ درصد خانه های روستایی این شهرستان را مقاوم سازی کرده و حدود ۶۰ درصد منازل روستایی بخش مرکزی و نوبران همچنان دارای بافت قدیم خشت و گلی هستند و نیاز مبرم به مقاوم سازی دارند تا در حوادث غیرمترقبه نظیر سیل و زلزله گرفتار بحران نشویم.
وی با تأکید بر این که قسمتی از بناهای مسکونی روستایی به لحاظ سازه ای و مصالح بکار رفته و بخش دیگر به سبب ساخت و سازهای غیرمجاز، غیرمقاوم هستند، اضافه کرد: برای مقاوم سازی بناهای مسکونی روستایی باید دستگاه های اجرائی و خدمات رسان، دهیاران و مراجع ذیربط مشارکت داشته باشند.
آب پیکر با اشاره به این که پیشگیری و مقاوم سازی در روستاها بر درمان مقدم است، اضافه کرد: روستائیان باید برای حفظ و حراست از مال و جان خویش در مقابل بلایای طبیعی با دریافت تسهیلات و حمایت بنیاد مسکن نسبت به مقاوم سازی ابنیه اقدام نمایند.
وی با اشاره به اجرای طرح های انبوه سازی اظهار داشت: کاهش تراکم واحدهای مسکونی و استفاده بهینه از زمین همچون خاصیت های طرح های انبوه سازی است که منجر به ساخت بناهای ایمن و مقاوم شدن آن خواهد شد.
رییس بنیاد مسکن ساوه با تاکید مجدد بر این که بیشتر بناهای مسکونی روستایی در این شهرستان بصورت خشت و گلی است که از قدیم الایام راه اندازی شده و تا حالا بازسازی نشده اند، اشاره کرد: این بناها تهدیدی برای سلامت جوامع روستایی در مقابل وقوع بلایای طبیعی هستند و روستانشینان می توانند با دریافت تسهیلات بهسازی بدون محدودیت منازل مسکونی خودرا مقاوم سازی کنند.
وی اشاره کرد: شهرستان ساوه بر روی گسل زلزله قرار دارد و بیشتر منازل روستایی آن نیز در زمره بافت فرسوده می باشند بدین سبب بهسازی و مقاوم سازی منازل روستایی ضرورت دوجندان دارد و باید با حساسیت دنبال شود.
او همین طور خواهان جلوگیری از ساخت وسازهای بدون مجوز توسط دهیاران در روستاها شد و اظهار داشت: راه اندازی بنای مقاوم و جلوگیری از ساخت و ساز بدون مجوز و ناایمن برای شکل گیری بافت مسکونی مقاوم روستایی، باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، با وجود اعطای تسهیلات ارزان بمنظور مقاوم سازی بناهای مسکونی و عدم استقبال روستانشینان از این مزیت، از طرفی و تهدیداتی که در اثر وقوع زلزله و سایر بلایای طبیعی متوجه سلامت جوامع روستایی می شود، از طرف دیگر، بنظر می رسد تسریع در تدوین قوانین کارآمد بمنظور الزام ساکنین روستاها برای مقاوم سازی بناهای مسکونی در سایه حمایت بیشتر می تواند به ارتقای سطح ایمنی ابنیه در روستاها کمک نماید.



1401/06/20
08:32:25
5.0 / 5
687
تگهای خبر: ارز , حساسیت , خدمات , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴