واکنش شهرداری به نامه شورایعالی شهرسازی

واکنش شهرداری به نامه شورایعالی شهرسازی

به گزارش شاپ معاون شهرسازی شهرداری تهران در مورد نامه دبیرخانه شورای عالی شهرسازی توضیحاتی را ارائه نمود.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، روز گذشته تصویری از نامه دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی منتشر گردید که در این نامه خطاب به شهردار تهران نوشته شده که هرگونه پیشنهاد در مورد ضوابط خاص راه اندازی بنا در محدوده بافت فرسوده شهر تهران بعد از تصویب کمیسیون ماده ۵ باید به تصویب شورایعالی معماری و شهرسازی برسد و اجرای مصوبه کمیسیون ماده ۵ پیش از تصویب شورایعالی شهرسازی فاقد وجهه قانونی می باشد و تبعات احتمالی اجرای این قانون متوجه شهرداری تهران است.
حمیدرضاصارمی معاون شهردار تهران در گفتگو با ایسنا، در مورد نامه شورایعالی معماری و شهرسازی اظهار داشت: با استناد به طرح تفصیلی هرگونه پیشنهاد در مورد تغییر وسعت محدوده های بافت فرسوده شهرها و یا ضوابط خاص اهداء بنا در این محدوده ها باید بعد از تصویب کمیسیون ماده ۵ به تصویب شورایعالی شهرسازی برسد.
وی ادامه داد: اما اتفاقی که در مصوبه شهرداری تهران رخ داده، ضوابط عام است و ما نمی خواهیم تغییری در محدوده بافت فرسوده ایجاد نماییم و بطور قطع اگر بخواهیم تغییری در محدوده بافت ایجاد نماییم و یا ضوابط خاص ابلاغ نماییم برابر قانون حتما به تصویب شورایعالی شهرسازی می رسانیم.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه ما در شهرداری تهران، به استناد مطالعات مشاور به این جمع بندی رسیدیم که باید ضوابط عامی در نظر بگیریم اظهار داشت: علیرغم این که بافت فرسوده ۷.۲ درصد مساحت تهران را در بر گرفته اما ۳۰ درصد پلاک های تهران در بافت فرسوده است.
صارمی بیان اینکه گزارش ها نشان داده است که در سال های گذشته به شدت ساخت و ساز در بافت فرسوده کاسته شده است، افزود: در مطالعات مشخص شد که همه مشوق های شهرداری برای بافت فرسوده تنها ۳۰ درصد و مشوق افزایش طبقه ۷۰ درصد اثر مثبت در ساخت و ساز داشته است که مشاور ابعاد مختلف این مسئله را بررسی کرد و در کارگروه کمیسیون ماده ۵ این مسائل به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گرفت و به تصویب همه اعضا رسید.
وی با بیان اینکه ما حد نصاب را در بافت فرسوده ۵۰ متر در نظر گرفتیم و مطالعات نشان داد که ۴.۲ درصد بافت فرسوده را خانه های ۵۰ تا ۶۰ متر تشکیل داده است و ما هم حد نصاب خانه ها را از ۶۰ به ۵۰ متر تصویب کردیم، اظهار نمود: همینطور عرض معابر به ۶ متر افزایش پیدا کرد. حدود ۵۴ درصد فراوانی معابر در بافت فرسوده ۲ و ۴ متر بود که اگر حادثه ای در این معابر رخ می داد می توانست ابعاد پیچیده ای به خود بگیرد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه معتقدیم که فرآیند نوسازی در بافت فرسوده باید سرعت بگیرد تا در مواقع بحران با مشکل پیچیده ای موا جه نشویم، اظهار داشت: ما معتقدیم که در مناطق دارای بافت فرسوده اقدامات باید با سرعت بیشتری پیگیری شود و این مورد مد نظر ما است و امیدواریم دوستانمان در شورایعالی هم به ما کمک نماید.
او در آخر تصریح کرد: شهرداری تهران نمی خواهد پهنه بافت فرسوده را تغییر دهد و همینطور نمی خواهد ضوابط خاص اهداء بنا در بافت فرسوده را ابلاغ کند بلکه ما ضوابط عام برای بافت فرسوده در نظر گرفته ایم.
صارمی اضافه کرد: به نظر می آید سیاست های حاکم در دبیرخانه شورایعالی شهرسازی، با سیاست های دولت و قانون جهش تولید مسکن هماهنگی ندارد.




منبع:

1401/04/25
19:52:03
5.0 / 5
402
تگهای خبر: ارز , تولید , شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
شاپ SHAAP