معرفی انواع پمپ های هیدرولیک و کاربردهای آنها

معرفی انواع پمپ های هیدرولیک و کاربردهای آنها

در این مقاله به معرفی انواع پمپ های هیدرولیک و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت.



به گزارش تجاری خبرگزاری مهر، پمپ هیدرولیک یکی از مهم ترین قسمت های یک مدار هیدرولیکی است که اگر گرفتار نقص شود، سایر اجزای سیستم قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود. این پمپ ها جریان سیال را در مدار به وجود آورده و سیال پرفشار را به یک سامانه هیدرولیک تحویل می دهند. در این بخش به معرفی انواع پمپ های هیدرولیک و کاربردهای آنها خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین زمینه، مطالعه مطلب زیر را به شما پیشنهاد می دهیم.
پمپ دستی، ساده ترین پمپ هیدرولیکی
پمپ های هیدرولیکی به چهار نوع دستی، پره ای، پیستونی و دنده ای تقسیم بندی می شوند. پمپ دستی ساده ترین نوع پمپ هیدرولیک است. این دستگاهها وزن کمی دارند، جای زیادی اشغال نمی کنند، به برق نیاز ندارند و قابل حمل هستند.
پمپ های هیدرولیک دستی با بهره گیری از نیروی مکانیکی، سیال را از جایی به جای دیگر منتقل می کنند. باآنکه این دستگاهها از ساده ترین پمپ های هیدرولیک هستند، اما کارایی بالایی داشته و در عملیات های صنعتی، پرس های ساده و بسیاری مصارف دیگر به کار می روند. قیمت پمپ هیدرولیک دستی در مقایسه با سایر پمپ های موجود ارزان تر است و در بعضی صنایع درحال توسعه برای دستگاه های ساده هم استفاده می شود.
طرز کار پمپ های دستی بسیار ساده است. وقتی دسته پمپ را جابه جا کنید، عملیات مکش و دهش صورت می گیرد. مایع وارد محفظه مخصوص سیلندر شده و به سایر قسمت های دستگاه پمپاژ می شود.
پمپ هیدرولیک پره ای و کاربرد آن در صنعت
پمپ هیدرولیک پره ای یا کارتریجی، شامل دو نوع پره ای متعادل و پره ای نامتعادل است. در ساختار این پمپ ها، تیغه درون محفظه ای به نام روتور قرار می گیرند. این پره ها با سرعت بالا چرخیده و با ایجاد نیروی گریز از مرکز، سیال را به حرکت درآورده و آنرا به طرف سیستم هیدرولیک هدایت می کنند. در پمپ پره ای متعادل، دبی خروجی متغیر نیست. خروج از مرکز بعضی از پمپ های کارتریجی هیدرولیک قابل تنظیم است، بدین جهت بعنوان پمپ های جابجایی متغیر شناخته می شوند. در حقیقت، خروج از مرکز این نوع پمپ ها به وسیله تنظیم دستی یا مکانیزم جبران کننده فشار، کنترل می شوند.
پمپ های پره ای یکی از محبوب ترین پمپ های هیدرولیکی هستند، چونکه قیمت آنها مناسب است؛ فضای کمی اشغال می کنند؛ بازدهی و طول عمر بالایی دارند و خیلی کم صدا هستند. در سوله های صنعتی و کارگاه ها که با کمبود فضا مواجهند، این پمپ ها گزینه های کاملاً مناسبی به شمار می روند. هم چنین با کمترین هزینه تعمیر شده و به چرخه سیستم بازمی گردند. این خصوصیت های مهم و کاربردی، سبب محبوبیت پمپ هیدرولیک پره ای شده است. هنگام خرید این دستگاهها به نوع سیال، میزان دبی خروجی و فشار کاری توجه کنید.

پمپ پیستونی، گران ترین پمپ هیدرولیکی
پمپ پیستونی هیدرولیک دوام بالایی دارد و در مقایسه با سایر پمپ های هیدرولیک، گرانقیمت تر است. این پمپ ها درصورت آب بندی دقیق، بیشترین بازدهی را عرضه می دهند و عملکرد بسیار خوبی دارند. پمپ های پیستونی هیدرولیک به دو نوع محوری و شعاعی تقسیم می شوند. پمپ های محوری هم در دو مدل مختلف محوری با صفحه زاویه گیر (Swash Plate) و محوری خمیده سرکج (Bent Axis) در بازار موجود هستند. تعمیر این پمپ ها به سبب ساختار پیچیده ای که دارند، کمی دشوار است.
این نوع پمپ ها هم در مدارهای حلقه باز (Open Circuit) و هم حلقه بسته (Close Circuit) در حوزه هیدرولیک صنعتی و هیدرولیک راهسازی (هیدرولیک موبایل) به کار گرفته می شوند. پمپ پیستونی هیدرولیک بهترین و مناسب ترین انتخاب جهت استفاده در مدارهایی با فشار کاری بالا(حدود ۷۰۰ بار) است. همین خصوصیت ها سبب شده است که قیمت پمپ هیدرولیک پیستونی از سایر پمپ های هیدرولیک بیشتر باشد.
پمپ هیدرولیک دنده ای؛ انواع و کاربرد آنها
در ساختار پمپ هیدرولیک دنده ای یک یا دو دنده به کار رفته است. این دنده ها با چرخش خود سبب جابه جایی سیال شده و آنرا از یک طرف به داخل کشیده و از سوی دیگر خارج می کنند. سیال از فضای موجود بین دنده و پوسته برای حرکت و ایجاد فشار استفاده می نماید. این پمپ ها به دو نوع دنده داخلی و دنده خارجی تقسیم می شوند. مدل دنده خارجی به سبب ساختار ساده، قیمت مناسب و نصب راحت، طرفداران زیادی در صنعت دارد. لازم به ذکر است که این پمپ ها قابل تعمیر نیستند. در اصل تعمیر آنها یک چالش بسیار بزرگ است و ترجیح بر این است که یک دستگاه جدید خریداری شود.

نحوه انتخاب پمپ مناسب برای سیستم های هیدرولیک

ابتدا سرعت چرخش محرکت پمپ را تعیین کرده و سپس دبی مورد نیاز سیستم را در واحد لیتر بر دقیقه (LPM) به دست آورید. فشار دائم و بیشینه فشار سیستم را هم محاسبه کنید. عملکرد پمپ در سیستم، برای تعین ساختار پمپ هیدرولیک بسیار مهم می باشد. به نوع سیال، اندازه و وزن، بازده، قابلیت دسترسی و تعویض اجزا، نگهداری و قطعات یدکی، میزان ایجاد صدا، تلرانس های مورد نیاز و قیمت از دیگر پارامترهای مهم برای پمپ هیدرولیک هستند. برندهایی که در حوزه ساخت پمپ های هیدرولیک فعالیت می نمایند، باتوجه به نیاز صنعتگران، پمپ های متنوعی را تولید و روانه بازار کرده اند. قبل از خرید حتما کاتالوگ فنی این محصولات را مطالعه کنید.
خرید انواع پمپ هیدرولیک ایرانی و خارجی از فروشگاه هیدشاپ
در این بخش سعی کردیم تا انواع پمپ هیدرولیکی صنعتی را به همراه کاربردهای آنها بررسی نماییم تا صنعتگران عزیز بتوانند بهترین و مناسب ترین پمپ را خریداری کنند.
فروشگاه قطعات هیدرولیک هیدشاپ یکی از بهترین و معتبرترین سایت ها در حوزه فروش انواع پمپ هیدرولیک است. کلیه محصولات این فروشگاه ضمانت اصالت کالا دارند و در کوتاه ترین زمان ممکن برای مشتریان ارسال می شوند. تعمیر و سرویس قطعات و پشتیبانی تخصصی از دیگر مزایای خرید از هیدشاپ است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این فروشگاه به آدرس hydshop.ir مراجعه نموده یا با شماره ۷۷۷۳۷۱۸۹ - ۰۲۱ تماس بگیرید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1401/02/13
12:17:01
5.0 / 5
867
تگهای خبر: ارز , بازار , برند , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
شاپ SHAAP