معاون وزیر راه و شهرسازی:
كد رهگیری برای معاملات مسكن الزامی است
به گزارش شاپ معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا از سال قبل دریافت کد رهگیری برای تمامی معاملات مسکن الزامی شده و مجلس هم در ایام اخیر این مساله را مصوب کرده که فقط منتظر تایید شورای نگهبان است.
محمود محمودزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: سامانه املاک و مستغلات که معاملات در آن ثبت و کد رهگیری ارائه می شود از سال ۱۳۸۷ به تصویب دولت وقت رسیده که سال ۱۳۹۳ از طرف دیوان عدالت اداری ابطال و الزامی برای ثبت معاملات وجود نداشت. تا اینکه از شروع سال قبل ستاد ملی کرونا باردیگر کد رهگیری را مصوب و الزامی کرد.
وی ادامه داد: با الزامی شدن کد رهگیری توسط ستاد ملی کرونا طی یک سال قبل شاهد رشد قابل توجه ثبت معاملات در سامانه املاک و مستغلات بودیم. هم اکنون نیز از طرف مجلس در حال تبدیل شدن به قانون است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد: تصویب کد رهگیری توسط مجلس کمک زیادی به برنامه ریزی حوزه مسکن خواهد بود. ممکنست اسنادی مثل قولنامه های سه برگی هم در محاکم قضایی قابل طرح باشد اما کد رهگیری برای همه معاملات لازم است که اگر نباشد معامله گرفتار خدشه خواهد بود. البته باید ببینیم نظر شورای نگهبان در این خصوص چیست.
بدین سبب گزارش، روز ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، مصوبه ای را ذیل طرح جهش تولید و تامین مسکن به تصویب رساندند که به کد رهگیری اعتبار بیشتری می دهد. به سبب ماده ۱۹ طرح جهش تولید مسکن، در امتداد رصد و نظارت بر بازار مسکن درج کلیه معاملات خرید، فروش، پیش خرید، پیش فروش، رهن و اجاره مسکن در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ستاندن کد رهگیری الزامی است. برمبنای تبصره این ماده وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است ظرف یک ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور را بصورت رایگان به وزارت راه و شهرسازی منتقل کند.
منبع: shaap.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب