معاون اشتغال وزیر كار تشریح كرد
شرط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی
شاپ: معاون اشتغال وزیر کار با بیان اسامی استان هایی که بیشترین استقبال و مشارکت در طرح پشتیبان مشاغل خانگی را دارند، شرایط دریافت وام 4 میلیارد تومانی مشاغل خانگی را تشریح نمود.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، طبق گزارش ها مشاغل خانگی بالاتر از ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای دنیا را به خود اختصاص داده و کسب درآمد بوسیله مشاغل خانگی روز به روز در حال افزایش می باشد. مشاغل خانگی یک فرصت بی نظیر برای کسانی است که امکان کار در بیرون از خانه را ندارند و با سرمایه و هزینه کمتر می توانند یک کسب وکار خانگی برای خود راه اندازی کنند.
به اذعان کارشناسان، کسب و کارهای خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان موثر است و سبب رشد اقتصاد و رونق بازار کار می شود.
برابر آمارها، ۲۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل خانگی می سازند و زنان با سهمی معادل ۸۰ درصد، بخش عمده ای از نیروی کار خانگی ایران را می سازند.
طبق آمارها ۲۰ درصد اشتغال کشور را مشاغل خانگی می سازند و زنان با سهمی معادل ۸۰ درصد، بخش عمده ای از نیروی کار خانگی ایران را می سازند. همین طور ۴۷ درصد مشاغل خانگی کشور در بخش صنعت، ۴۳ درصد در بخش خدمات و ۱۰ درصد در عرصه کشاورزی فعالیت می نمایند.
در همین راستا سید مالک حسینی ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار از حضور ۹۰ درصدی زنان در عرصه مشاغل خانگی آگاهی داد و اظهار داشت: اهمیت مشاغل خانگی از این جهت است که شاید زنان امکان حضور در بعضی مناطق را نداشته باشند یا مشتاق حضور در بخش های صنعتی نباشند به همین دلیل انعطاف پذیری کار درخانه و مشاغلی که نیاز به حضور ثابت و مستمر در بعضی از مشاغل ندارند، سبب شده تا قسمتی از جمعیت جامعه با نرخ مشارکت پایین تر را بتوان وارد چرخه اقتصادی کرد. در شرایطی که سرمایه گذاری های کلان گرفتار چالش است، توجه برای ایجاد اشتغال به سوی سرمایه گذاری های خرد است و یکی از ظرفیت های مهم برای این منظور، مشاغل خانگی است.
وی درباره ی میزان و سقف تسهیلات مشاغل خانگی توضیح داد: دو دسته کلی مجوز برای مشاغل خانگی داریم؛ یکی تحت عنوان مجوزهای مستقل است که شخص برای خودش کار می کند و مجوز می گیرد و تا ۱۵۰ میلیون تومان برمبنای طرحی که عرضه می کند پروسه تسهیلات را دنبال می کند. برای یکسری از رسته های خاص هم که میان دستگاه های ارایه کننده خدمت هستند با بانک مرکزی تواف ق شده که برای اعتبارات خرد و خانگی تا سقف ۳۰۰ میلیون وام داده می شود و دستگاه به دستگاه متفاوت می باشد.
شرط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی
معاون اشتغال وزارت کار در یک گفت و گوی تلویزیونی هشت بامداد تصریح کرد: ۴ میلیارد تومان هم وام دیگر مشاغل خانگی است که برای مدل پشتیبان داده می شود. در این مدل، کسی که از توانمندی خاصی برخوردار می باشد و کسب وکار خودش را راه اندازی کرده و توسعه داده است، به جهت اینکه افراد بیشتری را درگیر کسب وکار کند، این امکان را گذاشتیم که تا سقف ۴ میلیارد تومان وام با نرخ سود ۴ درصد دریافت کند.
به گفته حسینی، نرخ سود تسهیلات خانگی ۴ درصد است که تنفس دارد و بازپرداخت آن ۷ ساله است.
وی اضافه کرد: آنهایی که می خواهند از تسهیلات پشتیبان بهره مند شوند باید به سایت وزارت اقتصاد و بخش مشاغل خانگی مراجعه نمایند و به عنوان نیروی پشتیبان احراز شوند برای اینکه دریافت وام پشتیبان شرایطی دراد و ما هر کسی را به عنوان پشتیبان احراز نمی نماییم. اگر تیک پشتیبان را خورد درخواست تسهیلات می دهد و تا ۴۰ نفر را می تواند در زنجیره خودش به ما معرفی نماید. مشخصات و کد ملی آنها ثبت و مشغول بکار می شوند.
آنطور که معاون وزیر کار گفته عمده آنهایی که مایلند در مشاغل خانگی پشتیبان وارد شوند کسانی هستند که مشتاق استفاده از بیمه نیستند و ترجیح می دهند در یک زنجیره کسب وکار تعریف شوند و تجربه نشان داده که مدل پشتیبان مشاغل خانگی مدل موفقی بوده است.
استان های استقبال کننده از مدل پشتیبان مشاغل خانگی
حسینی در جواب این پرسش که کدام استانها از مشاغل خانگی بیشتر استقبال کرده اند؟گفت: هم اکنون استانهای مرکزی از ظرفیت بیشتر است. در استان های مرزی مثل سیستان و بلوچستان پشتیبانی داریم که بالاتر از ۱۵۰ نفر را در زنجیره خودش دارد. در کرمان و اصفهان و یزد هم افراد تا ۴۰۰ نفر را وارد شبکه و زنجیره خود کرده اند. آنهایی که در زنجیره قرار می گیرند می توانند پایداری بیشتر ایجاد کنند. وقتی شخص به صورت مستقل کار کند بطور معمول در پیدا کردن بازار برای محصولاتش یا خرید و تامین مواد اولیه مشکل دارد ولی وقتی ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر می شوند، این چالش کمتر می شود.
بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات خانگی در استان تهران به متقاضیان پرداخت شده که زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۸۳۰ نفر را فراهم آورده است.
طی سالهای گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اتصال مشاغل خانگی به بازار کار در راستای احیای مشاغل خانگی و توسعه کسب و کارهای خرد و خانگی گام برداشته است. مشاغل خانگی سهم قابل توجهی در اقتصاد خانوار دارند و وزارت کار درصدد است تا مشاغل خانگی به جایگاه واقعی خود دست یافته و سهم شایسته تری از بازار کار را به خود اختصاص دهند.
بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در گفت و گو با ایسنا، از پرداخت بالاتر از ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات خانگی به متقاضیان این بخش آگاهی داد و اظهار داشت: در امتداد توسعه کارهای اشتغال زا در بستر خانواده، تعداد ۵۳۲۰ مجوز راه اندازی کسب وکار خانگی صادر شده که زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۸۳۰ نفر را فراهم آورده است.
به گفته وی مشاغل خانگی به عنوان یکی از مؤثرترین راهکارهای ایجاد اشتغال پایدار و تقویت اقتصاد خانواده در دولت وفاق ملی با نگاهی هدفمند درحال حمایت و توسعه است و متقاضیان راه اندازی کسب وکار خانگی باید به سامانه ملی مشاغل خانگی وزارت کار مراجعه و با اتصال به درگاه ملی مجوزهای کسب وکار مجوز خودرا به طور مستقل یا پشتیبان در قالب ۵۳۴ رشته فعالیت مشاغل خانگی دریافت نمایند.
پیشتر فاطمه سخایی ـ رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی و پشتیبانی از مشاغل خانگی از فعال بودن سامانه ملی مشاغل خانگی در همه استانها آگاهی داده و اظهار داشته بود: ۵۳۴ شغل خانگی مصوب در سامانه بارگذاری شده و افراد می توانند وارد سامانه شوند و بعد از بررسی مشاغل برمبنای استعداد و مهارت خود آموزش موردنیاز را ببینند.
صدور بالاتر از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی در کشور
وی همین طور از صدور بالاتر از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی طی ۱۴ سال قبل آگاهی داد و اظهار کرد: از این تعداد ۸۱ درصد زنان و ۱۹درصد مردان هستند.
در حال حاضر صدور مجوز مشاغل خانگی به صورت آنی و لحظه ای است و افراد برای ثبت درخواست خود باید به سامانه ملی مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی
mkh.mcls.gov.ir
مراجعه و مراحل ثبت نام خودرا کنند.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، حالا بالاتر از ۲۵ درصد بازار کار کشور بطور رسمی و غیررسمی به مشاغل خانگی اختصاص دارد؛ انعطاف پذیری ساعات کاری، حذف هزینه های اجاره و رفت وآمد و استفاده از اعضاء خانواده همچون خاصیت های مشاغل خانگی است و این مولفه سبب شده تا امروز کسب و کارهای خانگی به گزینه ای جذاب برای اشتغال زایی و درآمدزایی زنان خصوصاً جوانان جویای کار تبدیل گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب