دولت بخشنامه نظارت بر مبادلات تجاری مرزی بوسیله ملوانی را بررسی می کند

دولت بخشنامه نظارت بر مبادلات تجاری مرزی بوسیله ملوانی را بررسی می کند

شاپ: بمنظور حمایت و تقویت معیشت مرزنشینان و تسهیل مبادلات تجاری مرزی، معاونت اقتصادی رییس جمهور پیشنهاد «آیین نامه جامع ساماندهی و نظارت بر مبادلات تجاری مرزی بوسیله ملوانی (ته لنجی)» را که به تأیید ستاد هماهنگی اقتصادی دولت نیز رسیده، جهت سیر مراحل بررسی و تصویب در جلسه هیئت وزیران، ارائه کرده است.


به گزارش شاپ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، بازارهای ته لنجی و تجارت دریایی در استانهای جنوبی همچون خوزستان، بندرعباس و بوشهر به سبب داشتن مرز دریایی با خلیج فارس، با زندگی خیلی از بندرنشینان گره خورده و در مقاطعی رونق بخش زندگی شان شده اما به مروز زمان قوانین دست و پا گیر موانع بسیار برای آنها به وجود آورده است.
طبق قانون "کالای ته لنجی یا ملوانی، کالایی است که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن هستند".
برای مردمی که سال هاست در حاشیه بندر از این طریق امرار معاش می کنند و شغل دیگری ندارند، از خدمه شناور گرفته تا صاحبان خودرو های باربری و از بازاری گرفته تا پارکینگ دار بازار ته لنجی، این قوانین همیشه نقش تعیین کننده و سرنوشت سازی در سفره زندگی شان دارد.
همزمان با شیوع کرونا، قوانین محدود کننده ای در داخل کشور همچون محدودیت تعداد سفر و حذف مجوز ورود برخی کالاها اعمال شد و عملاً سبب کاهش رونق بازارهای ته لنجی و محدودتر شدن اقلام وارداتی گردید.
در سفر هیئت دولت سیزدهم به استان بوشهر در مهر ماه امسال، رییس جمهور به مسئولان استان و وزارت کشور فرمان داد تا نسبت به ساماندهی ورود کالا تحت عنوان ملوانی (ته لنجی) اقدامات لازم را انجام دهند.
به دنبال دستور رییس جمهور و تعیین زمان حداکثر یک ماهه برای تصویب در دولت، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با مشارکت کلیه دستگاه های اجرائی و با محوریت معاون اقتصادی رییس جمهور، «آیین نامه ساماندهی و نظارت بر مبادلات تجاری مرزی بوسیله ملوانی (ته لنجی)» را تهیه و بعد از بررسی در کمیسیون تخصصی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و گرفتن نظرات تکمیلی دستگاه های ذیربط، نسبت به نهایی نمودن آن و ارائه در جلسه اصلی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با حضور رییس جمهور اقدام و مراتب به تصویب رسید تا بعد از هماهنگی های نهایی، در دستور کار هیئت وزیران قرار گیرد.
تصویب و اجرای پروسه جدید ساماندهی و نظارت بر واردات کالا بوسیله ملوانی، رافع مشکلات فعلی و همسو با سیاست های ارزی و تجاری کشور با نگاه ویژه به اقتصاد مرز خواهد بود.
پیشنهاد یاد شده اکنون در کمیسیون اقتصاد دولت مراحل بررسی و تصمیم گیری را طی می کند.




منبع:

1400/10/09
14:13:30
5.0 / 5
948
تگهای خبر: ارز , بازار , دستگاه , عمل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
شاپ SHAAP