گرانی در بازار کالاهای اساسی، سرانه ی مصرف سیب زمینی را ۴۰ کیلوگرم کرد

گرانی در بازار کالاهای اساسی، سرانه ی مصرف سیب زمینی را ۴۰ کیلوگرم کرد

به گزارش شاپ، رئیس هیأت مدیره اتحادیه بارفروشان اظهار داشت: سرانه مصرف سیب زمینی در کشور به 40 کیلوگرم رسیده و این عدد در جهان 25 کیلوگرم است. بعد از مصرف غلات، رتبه دوم را دارد و جایگزین پروتئین حیوانی شده است.



به گزارش شاپ به نقل از مهر، حدود ۳۰ روز تا آخر سال باقیمانده است. معمولاً با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و عید نوروز بازار رونقی تازه می گیرد.
ماه مبارک رمضان، بازار کالاهای اساسی پرتقاضاتر و در روزهای نوروز بازار میوه رونق بیشتری دارد.
اکبر یاوری، رییس هیات مدیره اتحادیه بارفروشان در رابطه با تامین بازار میوه و سبزیجات این ایام به خبرنگار مهر، اظهار داشت: سنت همه ساله حکایت کننده از استقبال مردم به فرنگی جات مثل گوجه فرنگی، پیاز، کاهو و.... با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان است.
وی با اشاره به اینکه مشکلی در تامین بازار میوه و سبزیجات وجود ندارد، اضافه کرد: کمبود نداریم و قیمتها بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین می شود.
این مسئول صنفی ضمن اشاره به آمار ورودی بار میوه و سبزیجات به استان تهران، تصریح کرد: روزانه ورودی میدان بار بین ۱۴ تا ۱۵ هزار تن بوده که با شروع ماه مبارک رمضان و افت تقاضا در بازار میوه، محصولات برای ایام عید دپو می شود.
رئیس هیات مدیره اتحادیه بارفرشان با تکیه بر افزایش ورودی بار به میدان بار در بعضی ایام، اظهار نمود: شب یلدا امسال حدود ۲۰ هزار تن میوه و سبزیجات وارد میدان بار شد؛ برای اینکه تقاضا برای میوه هایی مانند هندوانه و انار افزایش پیدا کرده بود.
وی افزود: البته این عدد برای بازار عید نوروز به ۲۵ هزار تن هم می رسد.

افزایش سرانه مصرف سیب زمینی در کشور


یاوری در ادامه سخنان خود به میزان تولید پیاز در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: امسال کشت پیاز در کشور بیشتر از نیاز بازار بود و صادرات فعلی هم پاسخگو این اضافه تولید نبوده و وزارت جهاد کشاورزی باید برای این محصولات تدبیری بیندیشد. اگر مدیریت درست نشود انگیزه تولید برای کشاورز از بین می رود و سال آینده با کمبود پیاز مواجه خواهیم شد.
وی عنوان کرد: نیاز سالانه کشور به پیاز بین ۱۷ تا ۱۸ هزار تن است و صادرات باید مدیریت شده پیگیری شود؛ برای اینکه سال قبل با صادرات بی رویه سیب زمینی بازار داخل گرفتار کمبود شد.
این مسئول صنفی ضمن اشاره به مصرف بالا سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و خیار بشکل روزانه در کشور، اظهار نمود: سالانه به ۵ میلیون تن سیب زمینی نیاز است برای اینکه در دو سال گذشته متقاضیان بازار برخی کالاهای اساسی مانند گوشت و برنج به بازار سیب زمینی، هدایت شده اند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه بارفروشان اضافه کرد: سرانه مصرف کشور به ۴۰ کیلوگرم رسیده در صورتیکه این عدد در دیگر کشورها ۲۵ کیلوگرم است. در واقع بعد از مصرف غلات در کشور، سیب زمینی رتبه دوم را دارد و جایگزین پروتئین های حیوانی شده است.
خلاصه اینکه رییس هیأت مدیره اتحادیه بارفرشان با تأکید بر افزایش ورودی بار به میدان بار در بعضی ایام، اظهار داشت: شب یلدا امسال حدود ۲۰ هزار تن میوه و سبزیجات وارد میدان بار شد؛ به جهت اینکه تقاضا برای میوه هایی مانند هندوانه و انار افزوده شده بود. وی عنوان کرد: نیاز سالانه کشور به پیاز بین ۱۷ تا ۱۸ هزار تن است و صادرات باید مدیریت شده پیگیری شود؛ به جهت اینکه سال قبل با صادرات بی رویه سیب زمینی بازار داخل گرفتار کمبود شد.

منبع:

1404/12/08
14:03:11
5.0 / 5
9
تگهای خبر: بازار , تولید , جهاد كشاورزی , رنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

شاپ SHAAP