با مصوبه هیات وزیران

سقف ارزشی واردات کارت های بازرگانی با رتبه بندی اعتباری تعیین می شود

سقف ارزشی واردات کارت های بازرگانی با رتبه بندی اعتباری تعیین می شود

به گزارش شاپ، با عنایت به تصویب نامه هیئت وزیران، مبحث « اصلاح ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات » مجدداً اصلاح و مقرر شد که از این پس سقف ارزشی واردات برای دریافت کنندگان کارت بازرگانی که قبلاً ۵۰۰ هزار دلار محاسبه می شد، بر مبنای رتبه بندی اعتباری سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری تعیین شود.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، محمد مخبر در ابلاغیه خود به وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی، اعلام نموده است که هیئت وزیران در جلسه ۲۰ دیماه ۱۴۰۲ به پیشنهادی در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۲ وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ماده (۱۰) اصلاحی آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات را تصویب کرده که بر مبنای آن، مبحث تصویب نامه در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ به شرح زیر اصلاح شده است:
۱- جزء (ث) تبصره بند (۱) حذف می شود.
۲- در بند (۲)، پس از عبارت «با درخواست متقاضی»، عبارت «با رعایت مقررات در ارتباط با صدور مجوزها مبحث مواد (۱)، (۷) و (۷) مکرر قانون اجرای سیاست های کلی، اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی» اضافه می شود.
۳- مفاد تبصره های (۳) و (۴) بند (۲) به شرح زیر اصلاح و بعنوان بندهای (۱۱) و (۱۲) ماده مذکور جایابی می شوند:
۱۱- سقف ارزشی واردات برای دریافت کنندگان کارت بازرگانی بر مبنای رتبه بندی اعتباری سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری، تعیین می شود. در صورت عدم امکان رتبه بندی، این سقف در سال اول با لحاظ شاخص هایی نظیر گردش حساب بانکی شخص حقیقی یا حقوقی، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره و سرمایه ثبتیِ شخص حقوقی حداکثر ۵۰۰ هزار دلار خواهد بود. سقف ارزشی واردات در زمان ثبت سفارش اعمال خواهد شد.
در صورت نداشتن بدهی گمرکی، سقف تعیین شده به میزان مبلغ وارداتی که بدهی گمرکی آن تسویه شده است، مجدداً قابل استفاده خواهد بود. تعداد رشته فعالیت و نوع آن مخصوصاً در مورد کالاهای اساسی حساس و ضروری هم برای هر تاجر بر مبنای رتبه بندی اعتباری سامانه مذکور تعیین خواهد شد. افزایش سقف مورد اشاره به صورت موردی با تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است.
در موارد زیر در صورت کافی نبودن سقف تعیین شده به پیشنهاد دستگاه مربوط و تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت به میزان مورد نیاز دارنده کارت بازرگانی به سقف مذکور اضافه می شود.
«۱» ثبت سفارش جهت تأمین نیاز واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری توسط خود آنها یا اشخاص زیر:
۱-۱- شخص حقیقی یا حقوقی که مالکیت بیشتر از ۵۰ درصد آن واحد تولیدی را دارد.
۱-۲- شخص حقوقی تحت مالکیت واحد تولیدی با مالکیت بیشتر از ۵۰ درصد
۱-۳- شخص حقوقی که با واحد تولیدی، مذکور هر دو تحت مالکیت شخص واحد با مالکیت بیشتر از ۵۹ درصد باشند.
«۲» ثبت سفارش با محل تأمین ارز واردات در مقابل صادرات خود.
«۳» ثبت سفارش ماشین آلات، تجهیزات اجزا و قطعات خط تولیــد بــرای واحدهای دارای جواز تأسیس از مراجع قانونی ذیربط با حداقل درصد پیشرفت فیزیکی تعیینی از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت
تبصره - ثبت سفارش های مبحث بندهای فوق در سقف سهمیه ارزی تعیین شده برای دستگاههای اجرایی خواهد بود.
۱۲- سقف ارزشی صادرات برای دریافت کنندگان کارت بازرگانی بر مبنای رتبه بندی اعتباری سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری تعیین می شود.
در صورت عدم امکان رتبه بندی، این سقف در سال اول با لحاظ شاخص هایی نظیر گردش حساب بانکی شخصِ حقیقی یا حقوقی، مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره و سرمایه ثبتی شخص حقوقی حداکثر ۵۰۰ هزار دلار تعیین می شود؛ در صورت عرضه گواهی در خصوص نداشتن تعهد ارزی، سقف تعیین شده به میزان مبلغ رفع تعهد شده، مجدداً قابل استفاده خواهد بود.
جهت صادرات محصول ساخته شده واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری توسط خود آنها یا اشخاص زیر در صورت کافی نبودن سقف تعیین شده مشروط به نداشتن تعهد ارزی مزبور به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت به میزان مورد نیاز دارنده کارت بازرگانی به سقف مذکور اضافه می شود.
۱- شخص حقیقی یا حقوقی که مالکیت بیشتر از ۵۰ درصدِ آن واحد تولیدی را دارد.
۲- شخص حقوقی تحت مالکیت واحد تولیدی (با مالکیت بیشتر از ۵۰ درصد)
۳- شخص حقوقی که با واحد تولیدی، مذکور هر دو تحت مالکیت شخص واحد (با مالکیت بیشتر از ۵۰ درصد باشند.
۴- جزء (۳-۱-۲) به شرح زیر اصلاح و تبصره آن حذف می شود:
۲-۱-۳- عرضه محل فعالیت مندرج در شناسه (کد) یکتای درگاه ملی مجوزها
۵- در جزء (۲-۳-۲) عبارت و شرایط ۱۰-۱-۲ حذف و در پایان بند (۶) جزء مذکور، عبارت متعلق به دستگاههای اجرایی صرفا برای کارمندان همان دستگاه اضافه می شود.
۶- در بند (۳) پس از عبارت درخواست تمدید کارت عبارت با رعایت مقررات در ارتباط با صدور مجوزها مبحث مواد (۱)، (۷) و (۷) مکرر قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی اضافه می شود
۷- در پایان جزء (۱-۳) عبارت مندرج در این آئین نامه اضافه می شود.
۸- مفاد تبصره های (۱)، (۲)، (۳) و (۴) ذیل ماده بعنوان بندهای (۷)، (۸)، (۹) و (۱۰) ماده مذکور جایابی می شوند.
۹ - با لحاظ اصلاح مبحث بند (۸) این تصویب نامه در بند (۱۰)، عبارت «جزء (۴-۱-۲)» به عبارت بندهای (۴) و (۵) جزء (۲-۳-۲) اصلاح می شود.
۱۰- عنوان تبصره (۵) ذیل ماده به تبصره تغییر می کند و عبارت «تبصره های (۳) و (۴) بند (۲) این ماده» به عبارت «بندهای (۱۱) و (۱۲) این ماده» اصلاح می شود.
متن این مصوبه از این لینک قابل مشاهده می باشد.




منبع:

1402/10/27
16:12:55
5.0 / 5
245
تگهای خبر: ارز , تولید , دستگاه , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
شاپ SHAAP