نحوه انتخاب و خرید عسل طبیعی

نحوه انتخاب و خرید عسل طبیعی

خرید عسل طبیعی باید به آسانی برداشتن یك ظرف كه روی آن عبارت عسل طبیعی درج شده، باشد اما قوانین حاكم بر صنعت زنبورداری به قدری سهل انگارانه است كه نمی توان به سادگی به یك لیبل اعتماد كرد.


به گزارش شاپ به نقل از مهر، بهترین راه برای انتخاب و خرید عسل طبیعی یا خام این است که از فروشندگانی که مستقیم با زنبوردار در ارتباط هستند خرید کنید. زمانی که منبع معتمد خویش را پیدا کردید، بقیه کار به یافتن عسل مناسب خودتان با آزمون و خطا در مورد طعم ها و خواص شان برمی گردد.
نکاتی که در خرید عسل خام باید به آنها توجه کنید؛
قبل از خرید عسل، معنای عسل طبیعی خام را بدانید
شما باید بدانید که عسل طبیعی خام در هیچ فرایندی دست کاری نشده، حرارت ندیده و فیلتر نشده است. در نتیجه خواص فوق العاده آن در حفظ سلامتی همچون آنتی اکسیدان ها، مواد معدنی و آنزیم هایش حفظ شده اند. بهتر است بدانید که قوانین نظارتی در لیبل گذاری و عرضه محصولات در بازار بسیار سست هستند. فکر نکنید عسلی که روی آن صرفا لیبل «عسل خام» درج شده است، ۱۰۰ درصد طبیعی است. فیلتر کردن و حرارت دادن خیلی از مواد مٌغذی عسل خام را از بین می برند.
منبع اصلی برای خرید عسل طبیعی را پیدا کنید
در صورت امکان زنبوردار محلی پیدا کنید که کاملاً به کارش شناخت داشته باشید. اما از آنجایی که خیلی از زنبورداران اهل کوچ هستند و یا کندوهای خویش را در نقاط دوردست مستقر می کنند امکان دارد پیدا کردنشان برای شما دشوار باشد. ازاین رو می توانید از فروشندگانی که ارتباط مستقیمی با زنبورداران دارند خرید کنید. این فروشندگان اساسا سایر محصولات زنبور عسل مانند ژل رویال، بره موم و گرده گل را هم با بهترین کیفیت عرضه می کنند.

تفاوت عسل خام و غیر خام را بشناسید
از آنجایی که نمی توان به لیبل ها اعتماد کرد با دقت بیشتری به عسل های موجود در فروشگاها توجه کنید تا کم کم تفاوت شان را متوجه شوید. عسل حرارت دیده یا فیلتر شده شفاف است و هیچ نشانه ای از کریستال (رُس) یا ذرات معلقی همچون گرده گل در آن یافت نمی گردد. عسل طبیعی خام بر خلاف این نوع عسل هاست و زودتر از سایر عسل های رُس می زند.
* این مورد یک قانون نیست بلکه یک راهنمایی است. هر نوع عسلی می تواند در طول زمان رُس بزند (اصطلاح اشتباه: شکرک بزند). این مورد بستگی به نوع گل، منطقه، نحوه نگهداری، میزان حرارت دیدگی و … دارد. عسل آویشن همچون عسل هایی است که خیلی دیرتر رُس می زند.
* خیلی از زنبورداران عسل را پیش از بسته بندی حرارت می دهند تا از رُس بستن زود هنگام آن جلوگیری نمایند. همین مساله عسل را از حالت طبیعی و خام خارج می کند.
* همینطور عسل را از فیلتر عبور می دهند تا ذرات گرده گل و موم را از آن جدا کنند تا مردم فکر نکنند در عسل ناخالصی وجود دارد.
* ازاین رو بسیار محتمل است عسلی که رُس زده و یا ذرات گرده گل و موم در آن دیده می شود طبیعی و خام باشد.
هنگام خرید عسل طبیعی به رنگ عسل توجه کنید
باید بدانید که طعم عسل ها با هم متفاوت هستند. اگر به دنبال طعمی قوی هستید عسل های رنگ تیره را امتحان نمایید. اگر می خواهید عسل را با سایر خوراکی ها مانند دارچین، زنجبیل و … مخلوط و مصرف کنید و از سویی نمی خواهید طعم عسل غالب باشد حتما از عسل های خام با رنگ روشن تر استفاده کنید.
در خرید عسل طبیعی به خاستگاه گٌل آن توجه کنید
از آنجایی که زنبورداران کندوهای خویش را در دشت ها یا کوهپایه های متفاوتی مستقر می کنند و پوشش گیاهی هر منطقه متفاوت می باشد، زنبورها از شهد گل ها متفاوتی تغذیه می کنند. ازاین رو طعم هر عسلی می تواند متفاوت باشد. لیبل روی عسل را بررسی کنید تا ببینید عسل مورد نظر شما از چه گٌلی حاصل شده است. هنگام خرید عسل طبیعی در صورت امکان از فروشنده نمونه عسل بخواهید تا طعم آنرا بچشید. اگر چنین امکانی وجود نداشت عسل را در مقادیر کم تهیه کنید تا مطمئن باشید که طعم آن مورد پسند شماست.
* عسل طبیعی در دو نوع تک گل و چند گل وجود دارد.
* عسل تک گل بدین معناست که زنبورها به طور غالب از یک نوع گل تغذیه کرده اند.
* عسل چند گل بدین معناست که منطقه ای که زنبورها در آن حضور داشته اند پوشش متفاوتی از گٌل ها مختلف داشته است.
نکاتی که پیش از خرید عسل طبیعی باید بدانید
مراقب آلرژی باشید.
اگر به زنبور عسل آلرژی دارید عسل خام نخورید و یا در خوردن آن احتیاط کنید. عسل خام حاوی گرده گل است و همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم عسل خام حاوی گرده گل است. اگر به گرده گل خاصی حساسیت دارید از خوردن عسلی که از آن گل حاصل شده است اجتناب کنید. باآنکه چنین واکنش هایی شایع نیست اما رعایت جانب احتیاط لازم است. آلرژی می تواند در انواع خارش، کهیر و ورم ظاهر شود.
مراقب کودکان کمتر از یکسال باشید.
به کودکان کمتر از یکسال به هیچ عنوان عسل خام یا غیر خام ندهید. آگاه باشید که عسل طبیعی حاوی هاگ هایی است که گوارش کودکان قابلیت هضم آنرا ندارد و منجر به بروز بیماری بوتولیسم در کودکان می شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


منبع:

1399/05/09
11:52:33
5.0 / 5
2450
تگهای خبر: آزمون , آلرژی , بازار , برند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
شاپ SHAAP