مالیات هیچ برای خانه های گران قیمت

لوكس نشینها خوش به حالشان شد!

لوكس نشینها خوش به حالشان شد!

به گزارش شاپ با وجود آنکه مطابق قانون بودجه سال ۱۳۹۹ صاحبان خانه های بالای ۱۰ میلیارد تومان می بایست سالانه مبلغی معادل یک هزارم تا پنج هزارم ارزش ملک خود مالیات بدهند، بر مبنای اعلام دیوان محاسبات مجلس، تحقق مالیاتی از این طریق در هشت ماه ابتدای سالجاری صفر بوده است.


به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، طبق بند ۱ تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ هر واحد مسکونی با ارزش معادل ۱۰ میلیارد تومان و بیشتر مشمول مالیاتی به میزان یک در هزار تا پنج در هزار می شود. بدین صورت که صاحبان خانه های لوکس باید سالانه نسبت به مازاد ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان یک در هزار، نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان دو در هزار، نسبت به مازاد ۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان سه در هزار، نسبت به مازاد ۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان چهار در هزار، نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار مالیات بپردازند.
به بیان ساده تر خانه ای که ۱۵ میلیارد تومان ارزش دارد صاحب آن باید سالانه پنج میلیون تومان مالیات بپردازد، اگر خانه ای ۲۵ میلیارد تومان ارزش داشته باشد مالک ملزم به پرداخت سالانه ۱۵ میلیون تومان مالیات است، اگر واحد مسکونی ۶۰ میلیارد تومان بیارزد صاحب خانه باید ۱۴۰ میلیون تومان مالیات بر دارایی پرداخت کند و اگر خانه ای ۷۰ میلیارد تومان ارزش داشته باشد مالیات سالانه آن برای صاحبش ۱۹۰ میلیون تومان است.
با این وجود دیوان محاسبات برای اولین بار و همزمان با بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ گزارشی از اجرای بودجه ۱۳۹۹ در هشت ماهه نخست منتشر نموده که نشان داده است کمترین تحقق مالیاتی به عوارض خروج از کشور، خانه ها و خودرو های گران قیمت اختصاص یافته که به ترتیب حدود ۶ درصد و صفر درصد بوده اند!
طبق این گزارش درآمدهای نامتوازن مالیاتی برپایه گزارش دیوان محاسبات، مجموع درآمدهای مالیاتی ۸ ماهه منتهی به آبان ماه سال ۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد حدود ۳۶.۷ درصدی مواجه بوده که در مجموع به صورت میانگین ۱۰۱.۷ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق شده است. اما این رشد اسمی، متوازن و در قالب عدالت ارزیابی نمی گردد. هرچند یافته های دیوان محاسبات نشان داده است مالیات های نقل و انتقال سهام و حقوق کارکنان بخش خصوصی با آمار کم سابقه به ترتیب حدود ۷۷۹ درصد و ۱۶۳ درصد رشد تحقق مواجه بوده اند.
این آمار نشان داده است کاستی هایی درمورد دریافت مالیات از خانه های لوکس و گران قیمت وجود دارد و به نظر می آید اجرای این قانون در سایه زمزمه های دریافت مالیات از خانه های خالی به محاق رفته است. اوایل سال جاری طرح دوفوریتی اصلاحیه ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، در ارتباط با دریافت مالیات از خانه های خالی به تصویب رسید که بعد از چکش کاری در مجلس و رفع ۱۶ ایرادی که شورای نگهبان به آن گرفت نهایتا ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ به تایید شورا رسید.
قبل از تایید قانون مالیات بر خانه های خالی از جانب شورای نگهبان، وزارت راه و شهرسازی و وزارت اقتصاد اقدامات لازم را برای اجرایی شدن این قانون شروع کردند. صاحبان ۲.۵ میلیون واحد مسکونی خالی از سکنه می توانند در تیررس مالیاتی قرار گیرند که تا کنون ۱.۵ میلیون واحد از جانب وزارت راه و شهرسازی شناسایی و ۱۰۹ هزار پیامک برای صاحبان آنها ارسال شده است. اما اجرای این قانون بعنوان یک عامل صرفاً نمی تواند منجر به ایجاد تعادل در بازار مسکن شود و به عقیده کارشناسان، اجرای قانون مالیات بر خانه های لوکس و مالیات بر عایدی سرمایه هم لازم است.
نمایندگان مجلس حدود یک ماه است که طرح مالیات از خانه های لوکس را روی میز قرار داده اند. بنا به قول نمایندگان، دولت از آغاز سالجاری قرار بوده آئین نامه مالیات بر خودرو های لوکس و خانه های گران قیمت را سه ماهه ارائه کند اما با گذشت هشت ماه هنوز آئین نامه به تصویب نرسیده است. مهدی طغیانی ـ عضو کمیسیون عمران مجلس ـ مدعی شده که دولت در بحث معیشت مردم اقدام جدی انجام نداده و با طرحهای مجلس هم مخالفت می کند؛ نمونه اش مخالفت با طرح تأمین کالاهای اساسی است.
مقرر است منابع حاصل از این نوع مالیات به صندوق طرح جهش تولید و تأمین مسکن (که البته هنوز به تصویب نرسیده اما با تصویب فاصله چندانی ندارند) برود. نمایندگان اعلام نموده اند ۲۰ درصد از منابع حاصل از مالیات بر واحدهای لوکس و گران قیمت برای تأمین مسکن مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی صرف خواهد شد.




منبع:

1399/11/02
12:26:11
0.0 / 5
1185
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
شاپ SHAAP