دو دلیل صدمه پذیری مشاغل خدماتی در بحران كرونا

دو دلیل صدمه پذیری مشاغل خدماتی در بحران كرونا

به گزارش شاپ یك كارشناس بازار كار با تاكید بر رعایت پروتكل های بهداشتی و حفظ سلامت مردم در دوران كرونا و نقش دستگاه دیپلماسی در تقویت بازار كار، علل صدمه پذیری مشاغل خدماتی و راههای پشتیبانی از كسب و كارها در شرایط كرونا را شرح داد.


حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا، درباره مختل شدن فعالیت خیلی از مشاغل در دوران کرونا، اظهار نمود: در بحث کرونا خیلی از مشاغل صدمه دیدند اما از آنجائیکه اقتصاد ما عموما خدماتی و بر پایه عرضه کالا و خدمات است، صدمه پذیری در حوزه مشاغل و صنوف خدماتی چشمگیرتر بود.
علت صدمه پذیری کسب و کارهای خدماتی از کرونا
وی این امر را ناشی از دو عامل اساسی دانست و افزود: بخش خدمات به علت محدودیتهایی که در بازار کشور به وجود آمد و به دنبال آن جامعه با مشکل تردد برای خرید و فروش و عرضه کالا و خدمات و انجام فعالیت های مختلف همچون مسافرت و گردشگری روبه رو شد، بیشترین صدمه را از کرونا دید.
این کارشناس بازار کار اضافه کرد: محدودیت دوم که کارهای خدماتی را تحت تأثیر قرار داد، رعایت پروتکل های بهداشتی بود، چون مردم برای آنکه مبتلا نشوند، اکراه داشتند خدماتی که در رستورانها، کافی شاپها، باشگاهها و کارهایی که به شکلی با تفریحات و رفاهیات مردم در ارتباط بود، دریافت نمایند و این مسئله شکنندگی این مشاغل را بیشتر کرد و هنوز هم این مشکل برای کسب و کارهای خدماتی وجود دارد.
نقش موثر دستگاه دیپلماسی در تقویت بازار کار
حاج اسماعیلی با اشاره به اینکه صرفنظر از کرونا، تحریم های ظالمانه و فشارهای بیرونی هم بر اقتصاد و بازار کار اثر می گذارد، اظهار داشت: آمریکایی ها تلاش می کنند که شرایط سختی را بر بازار کار کشور تحمیل کنند ولی ایستادگی مردم را از یاد برده اند و هیچ گاه موفق نشده اند. نباید فراموش نماییم که ما همسایگان و کشورهای دوستی در نقاط مختلف دنیا داریم که حاضرند با ما همکاری کنند بنابر این وظیفه دیپلماسی کشور است که برای حفظ و تقویت بازار کار در این شرایط و تقویت واردات و صادارت کشور، ارتباطات خوبی را برقرار کند و نحوه مبادله از مبادی مختلف و ارسال کالا به کشورهای همجوار را مورد بررسی قرار بدهد.
تسهیل واردات و صادرات و تعدیل قیمت کالاهای اساسی
این تحلیلگر مسایل اقتصادی تصریح کرد: در شرایط کرونا با عنایت به صدمه پذیری کسب و کارها و تولید داخلی، باید سیاستهای بین المللی را متناسب با بازار کار داخلی پیش ببریم و تحت هیچ عنوان مرعوب سیاستهای آمریکا نشویم. با عنایت به افزایش هزینه ها و نوسان بازارهای داخلی لازم است دولتمردان تعامل و مبادله خوبی را با کشورهای دوست به خصوص بازار کشورهای همسایه برقرار کنند تا علاوه بر تسهیل واردات و صادرات، بازار کار کشور ضربه نبیند و روند قیمت کالاهای اساسی تعدیل شود.
به قول وی دولت در حال اتخاذ تصمیمات اساسی برای گره گشایی در بازار کار و تولید است و برای کم کردن اثرات تحریم و کرونا لازم است که با رایزنی و دیپلماسی محدودیتهای موجود را از بین ببریم.
تاکید بر حفظ بازار کار و سلامت مردم به صورت همزمان
این کارشناس بازار کار در بخش دیگری از گفتگو با ایسنا، با اشاره به موج دوم کرونا و تأثیر آن بر فعالیت های اقتصادی و بازار کار اظهار داشت: در مرحله اول اقدامات خوبی را به سرانجام رساندیم و توانستیم سیاستها را به ثبات برسانیم اما در مرحله دوم کمی گرفتار مشکل شدیم و این سردرگمی در بازار کار می تواند بیشتر صدمه بزند. من اعتقادی به تعطیلی کسب و کارها ندارم چون تجربه خوبی به دست نیامد بنابر این باید سیاستهای منسجم و با ثباتی که متکی بر رعایت پروتکل های بهداشتی است دنبال نماییم. دنیا به این سمت حرکت کرده و الان در چین هیچ جایی تعطیل نیست و آمار مبتلایان به کرونا به شدت کاهش یافته و حدودا کنترل و مهار شده است. در کشورهای اروپای غربی، اسپانیا، آلمان، بلژیک و ایتالیا هم که در مرحله اول بحران بزرگی را پشت سر گذاشتند حالا به مرحله ای از ثبات رسیده و کسب و کارها راه افتاده است بنابراین باید ضمن حفظ بازار کار، سلامت مردم و رعایت پروتکل های بهداشتی را در دستور کار قرار بدهیم و بازار کار را متناسب با شرایط منطقی، اداره نماییم.
برای مقابله با کرونا باید هزینه کنیم
وی با تاکید بر پاسداری از کسب و کارها و سلامت مردم در بحران کرونا، اظهار داشت: اهرم ها و ابزارها برای سیاستگذاری در اختیار دولت می باشد و دولت باید برای مقابله با کرونا هزینه کند. رعایت پروتکل بهداشتی زدن ضربدر در اتوبوس و مترو نیست باید ناوگان اتوبوسرانی و مترو تجهیز و آموزشهای بیشتری در بحث خطرات سرایت ویروس کرونا در اتوبوس و مترو به مردم عرضه شود.
به گزارش شاپ به نقل از ایسنا، شیوع کرونا در ماههای گذشته فعالیت خیلی از کسب و کارها همچون صنوف خدماتی را مختل و گرفتار مشکل کرد. بر همین مبنا دولت برنامه حفظ اشتغال بنگاهها و پشتیبانی از کارگران بیکار شده را برای مقابله با اثرات کرونا بر بازار کار در پیش گرفت.




منبع:

1399/04/29
17:08:12
5.0 / 5
2210
تگهای خبر: آسیب , آموزش , بازار , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
شاپ SHAAP